Kerho toimii perinteidensä mukaan kehittävänä ja kokoavana yhdyssiteenä jäsenistönsä keskuudessa edistäen taiteellisiin päämääriin pyrkivää valokuvauksen harrastusta. Edelleen kerho pyrkii jatkamaan aktiivisena jäsenseurana Suomen Kameraseurojen Liitto ry:ssä toivoen kuitenkin liiton jäsenmaksuun kohtuutta, ja osallistumaan näkyvästi Riihimäen kulttuurielämään.

Tultuaan häädetyksi (vuonna 2007) pois Lasin koulun toimitiloista kerho kokoontuu vuokratiloissa ja pyrkii löytämään vakinaisluonteiset tilat myös mahdollisesti laboratorio- ja varastokäyttöön. Kerhoillat järjestynevät toistaiseksi HF- Autohuollon kokoustiloissa Riihimäen Tehtaankadulla.

 

Toiminnan painoalueita ovat:

    - Kerhoillat esitelmineen ja kuva-arvosteluineen

    - Näkyvyyden lisääminen omien nettisivujen myötä ja muussa mediassa

    - Liiton järjestämiin ja muihin näyttelyihin osallistuminen, osallistumismaksu 5 kuvaa/jäsen kerholta

    - Koulutustoiminta ja liiton järjestämiin koulutuksiin osallistuminen

    - Kuvaus- ja tutustumisretket, toimintapäivät

    - Yhteistoiminta lähipiirin muiden harrastekerhojen ja yhdistysten kanssa

    - Laboratorio- ja varastotilojen järjestäminen kerhon käyttöön mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan       

    - Kerhon kaluston (mm. Munki-kalibrointilaite, näyttelykehykset) lainaus

 

Kerho järjestää innostuksen ja mahdollisuuksien mukaan digitaalisen kuvauksen ja kuvankäsittelyn koulutusta ja ohjausta. Tämä voi tapahtua yhteistyössä mm. Hyvinkään Kameraseuran kanssa. Myös kerhoilloissa ja kuvausretkillä on tarjolla jäsenille koulutusta ja opastusta. Kerho tekee kevätkuvausretken huhti-toukokuussa ja toisen retken syksyllä 2024.

Vuosina 2000-2007 hankitut digitaalisen kuvankäsittelyn ja kuvaesityslaitteet (skanneri, dataprojektori ja kannettava mikrotietokone) ovat jo melko vanhoja, vuosia käyttämättä, kerholaisten käytettävissä vuorollaan. Uusi kannettava PC on hankittu 2021. Kerho hankki vuonna 2011 näyttö- ja printterikalibraattorin. Kalustoa uusitaan tarveharkinnan ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

Kerho lainaa kuvakehyksiään tarvittaessa ja sopimuksen mukaan näyttelyn pystyttämiseen.

Toiminnan taloudellisen perustan muodostavat edelleen jäseniltä perittävät vuotuiset jäsenmaksut ja Riihimäen kaupungin myöntämät avustukset, perustoiminta-avustus on ollut tasolla 130-250 euroa. 70-vuotisjuhlanäyttelyä v. 2020 kaupunki tuki tavallista enemmän, kulujen mukainen avustus tuli lähes 2 vuotta näyttelyn jälkeen. Tämä auttaa vielä uuden toimintavuoden suunnittelua, 75-vuotisnäyttely on alkuvuonna 2025 Riihimäen kirjastossa. Muutoin jatkuvan niukkuuden aikana kerho toivoo löytävänsä yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistaisivat toiminnan jatkamisen.

 

Vuoden 2024 jäsenmaksu on 40 euroa.

 

Juhani Vormula                                          Anu Juuri

puheenjohtaja                                            sihteeri

 

Kerhon toiminta jatkui perinteisin kuvioin, lähinnä kerhoilloin ja kuvausretkillä. Osalla jäsenistä oli kerhon ulkopuolisia kuvausaktiviteetteja. Kerhoillat pystyttiin viettämään normaalisti HF-Autohuollon tiloissa. SKsL:n järjestämiin näyttelyihin lähetettiin kuvia. J. Vormulan 3 kuvaa hyväksyttiin SKsL:n vuosinäyttelyyn Oulussa. Luontokuvakisoissa J.Mälkönen ja J.Vormula ylsivät finaalikierroksille. J.Vormula piti oman luontokuvanäyttelyn Riihimäen kirjastossa, esitti kuvakavalkadin näyttelyn pohjalta Suomen Luonnonkuvaajat ry:n talvipäivillä Teiskossa. Vormulan kuva Hirvi ahdingossa ylsi kolmanneksi  sarjassaan pohjoismaisessa NNPC-luontokuvakisassa Kerho teki keväisen kuvausretken Urjalan kautta Puurijärvi-Isosuon kansallispuistoon 5 jäsenen voimin. Retki Bengtskäriin kutistui vain puheenjohtajan tekemään matkaan, venematkan ennakkovarausta edellytettiin.

Kerhon uudet säännöt on hyväksytty PRH:n toimesta keväällä 2022.

Omien nettisivujen perustaminen 2018 antoi edelleen mahdollisuuden tutustua kerhoon verkossa, osoitteessa kamerakerho50ry.net. Sivuilta on voinut nähdä kerhoiltojen kuukauden kuvia sekä vuoden kuvan muutaman vuoden ajalta. Perinteiseen tapaan kokoonnuimme kerhoiltoihin, joissa oli yleensä 6-7 aktiivista jäsentä, katselemaan kuvia, keskustelemaan valokuvauksesta ja kuulemaan sekä näkemään kuva-arvostelijoiden esityksiä. Kokoontuminen jatkui HF-Autohuollon tiloissa nyt viidettä vuotta, aiemmin Riihimäen lukion luokkatiloissa (syksystä 2010 kevääseen 2019).

Muutoin ei kerholla ole edelleenkään vakituisia toimi- tai varastotiloja, kalustoa on nyt puheenjohtajan varastoissa, mukaan lukien näyttelykuvien kehyslaatikot.

Kerho saatuaan häädön Lasin koulun tiloista syksyllä 2007 ei laboratoriotoimintaa ole ollut.

Pöytäkilpailuihin osallistuminen on ollut kohtalaisen aktiivista. Nähtävillä oli dataprojektorilla heijastettavia digikuvia, ei printtejä. Värikuvien ohella kerholaiset ovat kokeilleet mustavalkokuvien tekoa. Kuukauden kuva julkaistiin arvostelijan tiiviist. kommenttien kera Aamuposti-lehdessä, joka ilmestyy Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. Säännöllisemmin ja nopeammin kuvat tulivat nettisivuilla nähtäville. Joulukuun kerhoillassa kaikista kuukauden kuvista (tai kerhoilloissa nähdyistä) vuoden varrelta valittiin vuoden kuvaaja, jonka tittelin sai tällä kertaa Juhani Vormula Vielä ehtii- kuvallaan.

Kerhon jäseniä osallistui edelleen myös Kanta-Hämeen lintuyhdistyksen ja paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan.

Kerhon talous oli jäsenmaksujen sekä kaupungin kohde- ja perustoiminta-avustuksen varassa. Vuonna 2016 saatu SKsL:n koulutustuki 480 euroa on ollut hyvänä pohjana, Vuoden lopussa kerhon tilillä oli 700 euroa. Kaupungin kulttuuritoiminnan perusavustus kerholle oli nyt 200 euroa, 133 euroa vuonna 22, edellinen oli 250 euroa, 167 euroa vuonna 2019.

Kerho hankki uuden kannettavan PC:n AsusR438EA-EB803T vuonna 2021. Tämä on helpottanut kerhoiltojen digikuvien katselua suoraan isolta taulunäytöltä.

Jäsenmaksun maksaneita oli  8 henkilöä, jäsenmaksu oli 40 euroa edelleen.

Kamerakerho 50 ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Juhani Vormula, varapuheenjohtajana Jari Saukkola, sihteerinä Anu Juuri, rahastonhoitajankin tehtävät hoiti edelleen puheenjohtaja. Kilpailusihteerinä toimi Jari Saukkola. Hallitukseen kuului vielä Markku Munck, varajäseninä Juha Mälkönen ja Kaj Lindh.

Toiminnannantarkastajana oli Jaakko Liikala, varalla Harri Frankberg.

 

Riihimäellä 16.1.2024    Kamerakerho 50 ry:n hallitus

 

Juhani Vormula                        Anu Juuri 

puheenj.                                sihteeri

 

 

Kuvagalleriaan kokoamme kuukauden kuvat niiltä kuukausilta kun kokoonnumme kerhoiltoihin (joka kuukausi poislukien kesä-elokuu) sekä vuoden kuvaajien parhaat otokset. Joiltain kuukausilta saattaa puuttua parhaaksi valittu kuva. Valitse alasvetovalikosta haluamasi vuosi, vuoden kuva ja kuvaaja on kuvasarjan viimeisenä, ellei se ole myös jonkun kuukauden kuvaksi valittu.

Huom! Arvioija on aina joku ulkopuolinen vieraamme.

Kerhon toiminta jatkui pääosin vakiintunein menoin, niukoin talousresurssein. Vaikka toiminta keskittyi kerhoiltoihin ja jäsenten omaehtoiseen kuvausharrastukseen, myös  SKsL:n järjestämiin näyttelyihin lähetettiin kuvia ja tehtiin syksyinen kuvausretki.

Pitkään suunniteltu nettisivujen perustaminen 2018 antoi edelleen mahdollisuuden tutustua kerhoon verkossa, osoitteessa kamerakerho50ry.net. Sivuilta on voinut nähdä kerhoiltojen kuukauden kuvia sekä vuoden kuvan muutaman vuoden ajalta. Perinteiseen tapaan kokoonnuimme kerhoiltoihin, joissa oli yleensä 7-8 aktiivista jäsentä, katselemaan kuvia, keskustelemaan valokuvauksesta ja kuulemaan sekä näkemään kuva-arvostelijoiden esityksiä. Kokoontuminen jatkui alkuvuonna Riihimäen lukion luokkatiloissa (syksystä 2010 kevääseen 2019). Toukokuusta lähtien kerho on kokoontunut HF-Autohuollon kokoustiloissa saaden näin arvokasta tukea toiminnalleen yritykseltä. Mielessä on ollut vuoden 2020 70-vuotisnäyttelyn pystytys Riihimäen kirjastoon, kuvien näyttelykuntoon saattaminen maksaa helposti 500 euroa.

Muutoin ei kerholla ole edelleenkään vakituisia toimi- tai varastotiloja, kalustoa on nyt puheenjohtajan varastoissa, mukaan lukien näyttelykuvien kehyslaatikot.

Kerho saatua häädön Lasin koulun laboratorio- ja kokoontumistiloista syksyllä 2007 ei laboratoriotoimintaa ole ollut, kalusto on edelleen tilapäisvarastoissa.

Pöytäkilpailuihin osallistuminen on ollut kohtalaisen aktiivista. Nähtävillä oli dataprojektorilla heijastettavia digikuvia, ei printtejä. Värikuvien ohella kerholaiset ovat kokeilleet mustavalkokuvien tekoa. Kuukauden kuva julkaistiin arvostelijan tiiviist. kommenttien kera Aamuposti-lehdessä, joka ilmestyy Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. 

Joulukuun kerhoillassa kaikista kuukauden kuvista (tai kerhoilloissa nähdyistä) vuoden varrelta valittiin vuoden kuvaaja, jonka tittelin sai tällä kertaa Juhani Vormula talvi-illan kuvalla Riisitunturilta. Vormulan harmaahaikaran lentoonnousukuva sijoittui kolmanneksi Oulanka-symposiumin kuvakisassa tammikuussa 2019. 

Kerhon jäsenet ovat 1970-90-luvuilla osallistuneet liiton valtakunnallisiin näyttelyihin, joihin viime vuosina Juhani Vormula on lähettänyt kuviaan vaihtelevalla menestyksellä. J Vormula ja J Saukkola arvostelivat Hyvinkään Kameraseuran vuosikisakuvat 2019.

Retki-innostus rajoittui kolmen jäsenen syksyiseen kuvausretkeen Hankoon. Kerhon jäseniä osallistui edelleen myös paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan.

Kerhon talous oli jäsenmaksujen ja kaupungin perustoiminta-avustuksen varassa. Vuonna 2016 saatu SKsL:n koulutustuki 480 euroa vakautti vieläkin pohjakassana taloutta muttei mahdollistanut hankintoja. Vuoden lopussa kerhon tilillä oli 360 euroa.

Kaupungin kulttuuritoiminnan perusavustus kerholle oli nyt 142 euroa, kun edellinen oli 120 euroa,2017 175 €, sitten 159, 114 , 134, v. 2013 se oli 158 € ja 2012 250€.

Jäsenmaksun maksaneita oli  8 henkilöä, jäsenmaksu oli 40 euroa edelleen.

Kamerakerho 50 ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Juhani Vormula, varapuheenjoht. Jari Saukkola, sihteerinä Seppo Salli, rahastonhoitajankin tehtävät hoiti edelleen puheenjohtaja. Kilpailusihteerinä toimi Jari Saukkola. Hallitukseen kuului vielä Markku Munck, varajäseninä Juha Mälkönen ja Mari Kivi. Tilintarkastajana/toiminnantarkastajana oli Keijo Jaara, varalla Jaakko Liikala. Kesällä saimme kuulla suruviestin Keijo Jaaran kuolemasta.

 

Riihimäellä 8.1.2020    Kamerakerho 50 ry:n hallitus

Juhani Vormula           Seppo Salli

puheenj.                   sihteeri