Kerhon toiminta jatkui pääosin vakiintunein menoin, niukoin talousresurssein. Vaikka toiminta keskittyi kerhoiltoihin ja jäsenten omaehtoiseen kuvausharrastukseen, myös  SKsL:n järjestämiin näyttelyihin lähetettiin kuvia ja tehtiin syksyinen kuvausretki.

Pitkään suunniteltu nettisivujen perustaminen 2018 antoi edelleen mahdollisuuden tutustua kerhoon verkossa, osoitteessa kamerakerho50ry.net. Sivuilta on voinut nähdä kerhoiltojen kuukauden kuvia sekä vuoden kuvan muutaman vuoden ajalta. Perinteiseen tapaan kokoonnuimme kerhoiltoihin, joissa oli yleensä 7-8 aktiivista jäsentä, katselemaan kuvia, keskustelemaan valokuvauksesta ja kuulemaan sekä näkemään kuva-arvostelijoiden esityksiä. Kokoontuminen jatkui alkuvuonna Riihimäen lukion luokkatiloissa (syksystä 2010 kevääseen 2019). Toukokuusta lähtien kerho on kokoontunut HF-Autohuollon kokoustiloissa saaden näin arvokasta tukea toiminnalleen yritykseltä. Mielessä on ollut vuoden 2020 70-vuotisnäyttelyn pystytys Riihimäen kirjastoon, kuvien näyttelykuntoon saattaminen maksaa helposti 500 euroa.

Muutoin ei kerholla ole edelleenkään vakituisia toimi- tai varastotiloja, kalustoa on nyt puheenjohtajan varastoissa, mukaan lukien näyttelykuvien kehyslaatikot.

Kerho saatua häädön Lasin koulun laboratorio- ja kokoontumistiloista syksyllä 2007 ei laboratoriotoimintaa ole ollut, kalusto on edelleen tilapäisvarastoissa.

Pöytäkilpailuihin osallistuminen on ollut kohtalaisen aktiivista. Nähtävillä oli dataprojektorilla heijastettavia digikuvia, ei printtejä. Värikuvien ohella kerholaiset ovat kokeilleet mustavalkokuvien tekoa. Kuukauden kuva julkaistiin arvostelijan tiiviist. kommenttien kera Aamuposti-lehdessä, joka ilmestyy Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. 

Joulukuun kerhoillassa kaikista kuukauden kuvista (tai kerhoilloissa nähdyistä) vuoden varrelta valittiin vuoden kuvaaja, jonka tittelin sai tällä kertaa Juhani Vormula talvi-illan kuvalla Riisitunturilta. Vormulan harmaahaikaran lentoonnousukuva sijoittui kolmanneksi Oulanka-symposiumin kuvakisassa tammikuussa 2019. 

Kerhon jäsenet ovat 1970-90-luvuilla osallistuneet liiton valtakunnallisiin näyttelyihin, joihin viime vuosina Juhani Vormula on lähettänyt kuviaan vaihtelevalla menestyksellä. J Vormula ja J Saukkola arvostelivat Hyvinkään Kameraseuran vuosikisakuvat 2019.

Retki-innostus rajoittui kolmen jäsenen syksyiseen kuvausretkeen Hankoon. Kerhon jäseniä osallistui edelleen myös paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan.

Kerhon talous oli jäsenmaksujen ja kaupungin perustoiminta-avustuksen varassa. Vuonna 2016 saatu SKsL:n koulutustuki 480 euroa vakautti vieläkin pohjakassana taloutta muttei mahdollistanut hankintoja. Vuoden lopussa kerhon tilillä oli 360 euroa.

Kaupungin kulttuuritoiminnan perusavustus kerholle oli nyt 142 euroa, kun edellinen oli 120 euroa,2017 175 €, sitten 159, 114 , 134, v. 2013 se oli 158 € ja 2012 250€.

Jäsenmaksun maksaneita oli  8 henkilöä, jäsenmaksu oli 40 euroa edelleen.

Kamerakerho 50 ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Juhani Vormula, varapuheenjoht. Jari Saukkola, sihteerinä Seppo Salli, rahastonhoitajankin tehtävät hoiti edelleen puheenjohtaja. Kilpailusihteerinä toimi Jari Saukkola. Hallitukseen kuului vielä Markku Munck, varajäseninä Juha Mälkönen ja Mari Kivi. Tilintarkastajana/toiminnantarkastajana oli Keijo Jaara, varalla Jaakko Liikala. Kesällä saimme kuulla suruviestin Keijo Jaaran kuolemasta.

 

Riihimäellä 8.1.2020    Kamerakerho 50 ry:n hallitus

Juhani Vormula           Seppo Salli

puheenj.                   sihteeri