Kerhon toiminta jatkui osin koronapandemian tuottamien rajoitusten hiljentämänä. Kerhoillat pystyttiin viettämään yleensä 6 henkilön kokoontumisina SKsL:n järjestämiin näyttelyihin lähetettiin kuvia. J. Vormulan kuva Kettu saalistaa hyväksyttiin Helsinkiin SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kerho teki keväisen kuvausretken Tammelaan 3 jäsenen voimin, syksyiseen kuvausretkeen Repoveden kansallispuistoon osallistui 4 kerholaista.

Pitkään suunniteltu nettisivujen perustaminen 2018 antoi edelleen mahdollisuuden tutustua kerhoon verkossa, osoitteessa kamerakerho50ry.net. Sivuilta on voinut nähdä kerhoiltojen kuukauden kuvia sekä vuoden kuvan muutaman vuoden ajalta. Perinteiseen tapaan kokoonnuimme kerhoiltoihin, joissa oli yleensä 6 aktiivista jäsentä, katselemaan kuvia, keskustelemaan valokuvauksesta ja kuulemaan sekä näkemään kuva-arvostelijoiden esityksiä. Kokoontuminen jatkui HF-Autohuollon tiloissa nyt kolmatta vuotta, aiemmin Riihimäen lukion luokkatiloissa (syksystä 2010 kevääseen 2019).

Muutoin ei kerholla ole edelleenkään vakituisia toimi- tai varastotiloja, kalustoa on nyt puheenjohtajan varastoissa, mukaan lukien näyttelykuvien kehyslaatikot.

Kerholla saatuaan häädön Lasin koulun tiloista syksyllä 2007 ei laboratoriotoimintaa ole ollut.

Pöytäkilpailuihin osallistuminen on ollut kohtalaisen aktiivista. Nähtävillä oli dataprojektorilla heijastettavia digikuvia, ei printtejä. Värikuvien ohella kerholaiset ovat kokeilleet mustavalkokuvien tekoa. Kuukauden kuva julkaistiin arvostelijan tiiviist. kommenttien kera Aamuposti-lehdessä, joka ilmestyy Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. Säännöllisemmin ja nopeammin kuvat tulivat nettisivuilla nähtäville.

Joulukuun kerhoillassa kaikista kuukauden kuvista (tai kerhoilloissa nähdyistä) vuoden varrelta valittiin vuoden kuvaaja, jonka tittelin sai tällä kertaa Juha Mälkönen Ilta- kuvallaan.

Kerhon jäseniä osallistui edelleen myös paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan.

Kerhon talous oli jäsenmaksujen sekä kaupungin kohde- ja perustoiminta-avustuksen varassa. Vuonna 2016 saatu SKsL:n koulutustuki 480 euroa on ollut hyvänä pohjana, Riihimäen kaupunki maksoi vuoden 2020 helmikuun 70-vuotisnäyttelyn kuluja marraskuun 2021 lopulla 428,83 euroa, tämä vahvisti kerhon taloutta nyt lähivuosia ajatellen. Vuoden lopussa kerhon tilillä oli 950 euroa.

Kaupungin kulttuuritoiminnan perusavustus kerholle oli nyt 250 euroa, kun edellinen oli 167 euroa, v. 2018 120 ja v. 2017 175 €, sitten 159, 114 , 134, v. 2013 se oli 158 € ja 2012 250€.

Kerho hankki uuden kannettavan PC:n AsusR438EA-EB803T hintaan 333 euroa. Tämä on helpottanut kerhoiltojen digikuvien katselua suoraan isolta taulunäytöltä.

Jäsenmaksun maksaneita oli  9 henkilöä, jäsenmaksu oli 40 euroa edelleen.

Kamerakerho 50 ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Juhani Vormula, varapuheenjoht. Jari Saukkola, sihteerinä Anu Juuri, rahastonhoitajankin tehtävät hoiti edelleen puheenjohtaja. Kilpailusihteerinä toimi Jari Saukkola. Hallitukseen kuului vielä  Markku Munck, varajäseninä Juha Mälkönen ja Seppo Salli. Pitkään sihteerinä toiminut Seppo Salli menehtyi alkuvuodesta.

Toiminnannantarkastajana oli Jaakko Liikala, varalla Harri Frankberg.

 

Riihimäellä 11.1.2022    Kamerakerho 50 ry:n hallitus

 

Juhani Vormula                                         Anu Juuri

puheenj.                                                  sihteeri