Kerhon toiminta jatkui 70-vuotisnäyttelyyn huipentuen ja osin koronapandemian tuottamien rajoitusten hiljentämänä. Helmikuun 2020 juhlanäyttely Riihimäen kaupunginkirjastossa sai ansaittua huomiota paikallisesti ja maakunnassa, Kameraseurojen Liiton tervehdyksen toi Kari Tolonen. Näyttely jouduttiin pystyttämään noin 500 euron budjetilla, vaikka tietoon tuli mahd. myöhemmin haettava kohdeavustus kaupungilta. Muutoin toiminnan keskittyessä kerhoiltoihin kevään kokoontumisrajoitukset estivät tapaamiset, syksyllä kerhoillat taas toteutuivat. Jäsenten omaehtoinen kuvausharrastus jatkui, myös  SKsL:n järjestämiin näyttelyihin lähetettiin kuvia. J. Vormulan kaksi digikuvaa hyväksyttiin Tampereelle SKsL:n vuosinäyttelyyn. Kerho teki syksyisen kuvausretken Hankoon 3 kuvaajan voimin.

Pitkään suunniteltu nettisivujen perustaminen 2018 antoi edelleen mahdollisuuden tutustua kerhoon verkossa, osoitteessa kamerakerho50ry.net. Sivuilta on voinut nähdä kerhoiltojen kuukauden kuvia sekä vuoden kuvan muutaman vuoden ajalta. Perinteiseen tapaan kokoonnuimme kerhoiltoihin, joissa oli yleensä 6-8 aktiivista jäsentä, katselemaan kuvia, keskustelemaan valokuvauksesta ja kuulemaan sekä näkemään kuva-arvostelijoiden esityksiä. Kokoontuminen jatkui HF-Autohuollon tiloissa nyt toista vuotta, aiemmin Riihimäen lukion luokkatiloissa (syksystä 2010 kevääseen 2019).

Muutoin ei kerholla ole edelleenkään vakituisia toimi- tai varastotiloja, kalustoa on nyt puheenjohtajan varastoissa, mukaan lukien näyttelykuvien kehyslaatikot.

Kerho saatua häädön Lasin koulun tiloista syksyllä 2007 ei laboratoriotoimintaa ole ollut.

Pöytäkilpailuihin osallistuminen on ollut kohtalaisen aktiivista. Nähtävillä oli dataprojektorilla heijastettavia digikuvia, ei printtejä. Värikuvien ohella kerholaiset ovat kokeilleet mustavalkokuvien tekoa. Kuukauden kuva julkaistiin arvostelijan tiiviist. kommenttien kera Aamuposti-lehdessä, joka ilmestyy Riihimäen ja Hyvinkään seudulla. Säännöllisemmin ja nopeammin kuvat tulivat nettisivuilla nähtäville.

Joulukuun kerhoillassa kaikista kuukauden kuvista (tai kerhoilloissa nähdyistä) vuoden varrelta valittiin vuoden kuvaaja, jonka tittelin sai tällä kertaa Markku Munck Kukkaniitty-kuvalla. J.Vormulan harmaahaikaran lentoonnousukuva ja Ilta Kitkajoella olivat SKsL:n vuosinäyttelyssä Tampereella. Hyvinkään Kameraseuran edustajat Jari Heino ja Arttu Stark arvostelivat joulukuussa kerhon kilpailukuvat.

Kerhon jäseniä osallistui edelleen myös paikallisen luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaan.

Kerhon talous oli jäsenmaksujen sekä kaupungin kohde- ja perustoiminta-avustuksen varassa. Vuonna 2016 saatu SKsL:n koulutustuki 480 euroa vakautti vieläkin kassaa muttei mahdollistanut hankintoja. Vuoden lopussa kerhon tilillä oli 600 euroa.

Kaupungin kulttuuritoiminnan perusavustus kerholle oli nyt 167 euroa, kun edellinen oli 142 euroa,v.2018 120 ja v.2017 175 €, sitten 159, 114 , 134, v. 2013 se oli 158 € ja 2012 250€. Näyttelyn jälkeen myönnetty 400 euron avustus helpotti taloudenpitoa.

Jäsenmaksun maksaneita oli  9 henkilöä, jäsenmaksu oli 40 euroa edelleen.

Kamerakerho 50 ry:n hallituksen puheenjohtajana toimi Juhani Vormula, varapuheenjoht. Jari Saukkola, sihteerinä Seppo Salli, rahastonhoitajankin tehtävät hoiti edelleen puheenjohtaja. Kilpailusihteerinä toimi Jari Saukkola. Hallitukseen kuului vielä Markku Munck, varajäseninä Juha Mälkönen ja Anu Juuri. Toiminnannantarkastajana oli Jaakko Liikala, varalla Harri Frankberg.

 

Riihimäellä 12.1.2021    Kamerakerho 50 ry:n hallitus

Juhani Vormula                Anu Juuri

puheenj.                         sihteeri